MEŽA MEITA 13. - 15. OKTOBRIS | ATSKATS

MEŽA MEITA 13. - 15. OKTOBRIS | ATSKATS

Oktobra vidū bariņš jaudīgu dāmu uz pāris dienām devās tik pat jaudīgā brīvdienu izaicinājumā. Kopā būšanā mežā - aktīvā, kustīgā, izaicinošā. 

Starp lietus lāsēm, vēja brāzmām, mazliet nosalušiem pirkstiem un deguniem, izmirkušiem zābakiem, aukstumpeldēm, atsvaidzinošu rudens supošanu - mēs radām mieru, stāstus, jaunas pazīšanās un dzirksteļojošus smieklus. 

MEŽA MEITA IR “KOPĀBŪŠANA”.

 

Mazliet drēgnās, vēsās un lietainās dienas netraucēja ne kopīgai enerģijai, ne piedzīvojumiem. Enerģija strāvoja ik brīdi, tāpat kā ikvakara dzīvās, īstās, jautrās un atklātās ugunskura sarunas. 

Ik pa brīdim vajadzēja sev atgādināt, ka šis bariņš tiešām iepriekš nav bijis pazīstams. Bet te nu mēs visas bijām - ārā, pie dabas - īstas, dzīvas, un ļoti iedvesmojošas! MEŽA MEITAS.

IDEJA

MEŽA MEITAS ideja manī virmoja un dzīvoja jau krietnu laiku. Es zinu, kāda jauda ir sieviešu kopienā un pasākumos. Jau kādus dažus gadus rīkoju dāmu snovborda braucienus, bet vēlējos realizēt arī tādu kārtīgu “outdoor” dāmu sanākšanu. 

Man patiesi bija pārsteigums, cik ātri pēc pasākuma izziņošanas, tas bija pilns. Milzīgs paldies par atsaucību un ceru, ka tās, kuras šoreiz netika, es satikšu nākamajā reizē.

MEŽA MEITA būs vēl! Dažādos formātos, gadalaikos un virzienos. Idejas man ir daudz.

 Ļaušu tev ielūkoties brīvdienu izaicinājuma notikumos.

PIEKTDIENA 13. oktobris. Tēma – iepazīšanās.

Piektdienas vakara rudenīgajā krēslā, iekārtotajā nometnē, pamazām sāka ierasties dāmas, ar somu somām, jo paredzēto aktivitāšu bija daudz. Nometnes vieta lēnām apauga ar uzceltajām teltīm.

Tikai retā kādu citu pazina, tāpēc pirmais vakars tika pavadīts iepazīšanās sarunās, kopīgi gatavojot vakariņas uz ugunskura, sildoties ar tējas krūzēm rokā un šķetinot turpmāko pāris dienu notikumus. 


SESTDIENA 14. oktobris. Tēma – aukstums, pārgājiens, mezgli un iedvesma.

🍂 Rīta aukstumpelde

Rītu sākām ar aukstumpeldi Gaujā. Kurai tā bija pirmā reize, kurai kārtējā - tas nebija svarīgi. Te cita citu iedvesmoja iet un pamēģināt. Kāda gribējusi jau sen, bet nav saņēmusies, kāda pastāvēja malā un priecājās par tām, kuras ieslīdējušas vēsajā ūdenī atrast mierīgāku elpu.

🍂 Mezglu siešanas darbnīca

Pēc kopīgi pagatavotām brokastīm ķērāmies pie mezglu siešanas darbnīcas ar manu kolēģi un kāpēju Artu Celitāni (Lūzumpunkts). Apskatījām, mācījāmies dažus no noderīgākajiem mezgliem ejot un esot dabā. Prieks skatīties ar kādu interesi un vēlmi iemācīties visas meža meitas darbojās. Man ir ļoti savarīgi pasākumos iekļaut kādu mācīšanās procesu.

🍂 Pārgājiens

Pēc mezglu darbnīcas, devāmies pārgājienā uz netālu esošo Rauni. Līņāja lietus un skaidrs, ka bijām gatavas būt slapjas un kārtīgi izbrist Rauņa stāvos krastus. Augšā lejā, slīdot pa dubļiem, turoties pie zariem un veicot azartiskas piruetes, lai noturētos kājās. 

Jutu, ka šai grupai nekas nav par grūtu un ļoti apbrīnoju virmojošo pozitīvismu, kas bija klātesošs visu gājiena laiku. Pavilkt citai citu aiz rokas, pastumt augšā pa dubļu krauju, drošināt neveiklos un stāvos gājienos lejup. Tajā pašā laikā čalot un smieties tā it kā būtu izgājušas pastaigā pa parku.  

Protams, ka lietum tieši visspēcīgāk bija jāsāk līt tajā brīdī, kad apstājāmies pusdienu pauzē un mēģinājām visā tajā slapjumā uzvārīt ūdeni līdzi paņemtajiem “adventure food”. Bildes izsaka absolūtu labsajūtu, vai ne? 😀


🍂 Pēc pārgājiena, nekas nebeidzās un devāmies atpakaļ uz nometni, lai žāvētu drēbes, apavus un nodotos kopīgai gardu ugunskura vakariņu gatavošanai.

🏕 Vakars pagājā iedvesmojošu ugunskura sarunu, nebeidzamu smieklu, daudz piedzīvojumu stāstu virmojumā ar “Meža meitām”.

🏕 Nakts mežā.

SVĒTDIENA 15. oktobris. Tēma – miers, joga un SUP izaicinājums.

🍂 Meža joga

Rītu sākām ar aukstumpeldi, bet turpinājām meža jogu kopā ar Umu no Antena Yoga @antenayoga. Neizmērojami liels paldies Umai par iespēju atbraukt pie mums uz nometni un vadīt jogu vēsā oktobra rītā ārā. Viņa noteikti iesildīja un izkustināja. Atri vien uztuntulētās jakas tika mestas pie malas. Jogu noslēdzām ar meditāciju satuntulējušās guļammaisos un paslēpušās zem lielās telts no lietus lāsēm.

Pēc jogas nobaudījām karstu kakao, vieglas brokastis un bijām gatavas kopīgi novākt nometni, lai brauktu rudenīgā SUP piedzīvojumā.

🍂 Rudenīgs SUP piedzīvojumu brauciens pa upi 

Atstāt bailes no aukstuma, iekrišanas ūdenī, ļauties un piedzīvot rudens dabas skaistumu no upes plūduma puses.

Devāmies SUPot pa Strīķupīti, jo rudens lieti bija šo parasti mazo, rāmo upīti piepildījuši ar vērā ņemamu ūdens daudzumu un žiperīgu straumīti. Tāpēc tā tika izvēlēta kā laba mācību upe raitākai supošanai, kurā var droši pamācīties gan supot straumē, gan raiti mēģināt lavierēt pa līkumu līkumiem, apbraukt šķēršļus, izložņāt upē sakritušos kokus ar pilnīgu pielipšanu dēlim, guļot uz vēdera. Lekt ūdenī, celt SUP dēli pāri kokiem, izlavierēt raitās krācītes. Jāsaka paldies Strīķupītei par lielisko izvingrošanos.

Tika krists iekšā līdz viduklim, mums, protams, nemainīgi ik pa laikam lija, īpaši pusdienu pauzē, bet nevienai tas netraucēja. Šo dāmu piedzīvojumu garu, šķiet, nevar salauzt!

Visām bija uzvilkti biezāki hidrotērpi, lai supošanas laikā nesaltu ne dzīvojoties pa ūdeni, ne uzņemot lietus lāses no augšas. Pēc trīs stundām, kādām sāka piezagties vēsums, bet tieši tuvojāmies finišam, kurā mūs jau gaidīja karsti dzērieni un “Cielaviņa” (paldies Edītei).

Īsumā, tāds bija mūsu brīvdienu izaicinājums - MEŽA MEITA.

Vēlos pateikt lielu paldies visām dalībniecēm. Jūs bijāt LIELISKAS un ĻOTI JAUDĪGAS! Jūs mani patiesi iedvesmojāt.

Īpaši liels paldies skaisto bilžu autorei Edītei Markusai, kā arī Lindai Loginai Krūzei un manai kolēģei Artai par palīdzību. 

Idejas vajag realizēt un es patiesi priecājos, ka saņēmos šo savu “sapņu ideju” īstenot.
MEŽA MEITA būs vēl.

Nākamais pasākums plānots janvāra vidū ar ziemguli ārā un divu dienu pārgājienu ar meža slēpēm. Protams, gaidām sniegotu ziemu kārtīgiem ziemas piedzīvojumiem. Pavisam drīz uzzināsi vairāk.

Pasākumiem un idejām var sekot līdzi instagram - Agnese Zeltiņa IG.


Paldies un tiekamies skaistajā dabā, foršos izaicinājumos un piedzīvojumos!

Paldies par uzmanību.

Agnese

MEŽA MEITA


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.