PĀRGĀJIENS GAR ZAĶUPĪTI.

PĀRGĀJIENS GAR ZAĶUPĪTI.

Upju pārgājieni ir vieni no mūsu mīļākajiem. Latvija ir upēm bagāta zeme, tamdēļ pārgājienu iespējas ir pārpārēm. Padalīsimies ar vienu no tām.

🌲 Zaķupīte pie Tūjas - ir dinamisks, izaicinošs upes posms ar iespēju piedzīvot dabas dažādību un iet pa upes gultni, noslēdzot gājienu ar saulrietu pie jūras.

📌 Sākuma vieta ir ap 100 m no A1 un P11 ceļu krustojuma uz Tūjas pusi - meža ceļš pirms autobusu pieturas Tūjas pagrieziens jeb 57.495178, 24.429303.

🌲 Dodies pa meža ceļu, līdz nonāc pie Zaķupītes, un turpini iet gar upes krastiem līdz pat jūrai! Ainava mainās aiz katra līkuma - te priežu meži, te nelieli smilšu atsegumi, lielāki un mazāki akmeņi, uz kuriem apsēsties našķu pauzei vai smukam foto. Ceļa atrašana starp papardēm, egļu zariem un kritušiem kokiem būs labs izturības treniņš. Gar upi jāiet 3-4 km, bet laika ziņā tās būs 2-3 stundas. Ja kļūst par grūtu, gājienu jebkurā brīdī vari turpināt pa zemesceļu. Maršruta garums atpakaļ līdz auto ir 6 - 8 km ar iespēju to pagarināt vai saīsināt.


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.